Van een afvoerputje naar een hippe buurt

Ooit zei ik tegen een Bredanaar: we maken van Dr. Struyckenplein een heel mooi plein met mooie appartementen en een hippe buurt’. Waarop hij lachend zei: ‘het Struyckenplein ligt toch in de wijk Heuvel?’ waarop ik zei: ‘ja, en?’ Hij antwoordde mij: ‘Heuvel staat beter bekend als het afvoerputje van Breda.’
Ik moet zeggen dat ik even onzeker werd door die woorden. Want ik had een mooie opdracht gekregen die nieuwe appartementen met marketingcommunicatie toch zo snel mogelijk te vullen. En daar kwam bij dat een groot gedeelte in de vrije verhuur ging met best wel pittige prijzen…. € 1000 p/m was zo'n beetje de goedkoopste!
 
Nou heb ik aardig wat ervaring met bewonerscommunicatie en weet ik dat je de vraag van (toekomstige) bewoners het best naar binnen in je organisatie kan brengen en vandaar uit verder kunt bouwen. Dus deden we dat. We zagen al snel dat de plek aantrekkelijk leek voor een bewonersgroep met een geel/rode achtergrond. Enerzijds hip (rode leefstijl) en anderzijds gezellig, kopje suiker lenen en neem nog een koekje (gele leefstijl).
En zo letterlijk heeft de architect ook de ontwerpen van het appartementencomplex gemaakt.
Zelfs op de rijkelijk bezochte kijkdagen zag ik dat het werkte. Ik stond mensen bij de lift op te wachten. De roodgetinten sloegen linksaf naar de appartementen met de bijzondere taartvorm  en het uitzicht en de gelen sloegen rechtsaf naar de rechtere, meer praktisch appartementen.
 
En de verhuur? Liep als een trein en dat in 2013.
 
Ik ben trots op dit project. De Heuvel is niet langer het afvoerputje van Breda meer, maar een plek waar je gezien wil worden!

Write a comment

  • Required fields are marked with *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.